26.03.2023.

20:19

Foto: Printscreen Youtube

Planeta

OVAKO JE OBOREN UKRAJINSKI DRON! Rusi na genijalan način NOKAUTIRALI letelicu, sistem za ELEKTRONSKO ratovanje izvršio udar, a onda...

„Kijevski režim je 26. marta pokušao da izvrši napad bespilotnom letelicom Striž (Tu-141)“, navodi se u izveštaju.

Precizira se da grupisanje ruskih PVO sistema raspoređenih u Tulskoj oblasti, koje uključuje protivvazdušne raketne sisteme S-300 i Pancir-S1, kao i sisteme za elektronsko ratovanje Pole-21, pruža pouzdano pokriće sa ovog pravca.

Konkretno, sistem za elektronsko ratovanje Pole-21 izvršio je udar na ukrajinski udarni dron, usled čega je njegov navigacioni sistem onemogućen“, dodaje Ministarstvo odbrane RF.

Kao rezultat toga, bespilotna letelica, izgubivši orijentaciju, pala je u blizini sela Kirejevsk.

Trenutno na mestu pada drona rade stručnjaci iz Ministarstva odbrane Rusije, Ministarstva za vanredne situacije Rusije i agencija za sprovođenje zakona.

Ranije u nedelju, regionalni komitet za bezbednost Tulske oblasti prijavio je eksploziju u Kirejevskom okrugu. Usled incidenta tri osobe su povređene, a tri stambena objekta su delimično oštećena.

Trenutno nema opasnosti po bezbednost stanovništva i infrastrukture. O incidentu je obavešten guverner Aleksej Djumin, koji koordinira rad svih službi.