30.03.2023.

19:38

Foto: Tanjug/AP

Planeta

HOROR U POLJSKOJ! Iskopao majčin leš iz groba, mumificirao telo i držao ga 13 godina u stanu

Policija je reagovala na prijavu čovekovog zeta, a telo je pronađeno na kauču ispred televizije, piše Dejli mejl.

Prilikom posete, dever je primetio da se Marijan čudno ponaša i odlučio je da pozove hitnu pomoć. "Prijavu o pronalasku tela dobili smo od člana porodice vlasnika stana. Policija je otišla u Rogozinu ulicu u Radlinu. U delu kuće koji pripada jednom starijem muškarcu otkriven je mumificirani leš", rekao je portparolka policije Małgorzata Koniarska.

"Telo je bilo u savršenom stanju"

- Prema sadržaju DNK, mumificirano telo pripada ženi, Jadvigi L., koja je umrla u januaru 2010. godine, Marijaninoj majci. Grob Jadvige L., gde je sahranjena 16. januara 2010. godine, je prazan. „Verovatno je čovek iskopao telo majke odmah nakon sahrane, a zatim ga mumificirao, a telo je ostalo u ovoj kući od 2010. godine - rekla je Joanna Smorczevska iz Okružnog tužioca.

Marijan živi samo 300 metara od groblja gde mu je sahranjena majka. "Sve ukazuje na to da je čovek morao da koristi neke hemikalije da mumificira leš. Osećao se primetan miris naftalina. Bez obzira na to, telo je očigledno bilo u savršenom stanju", rekao je šef kancelarije okružnog tužilaštva Marčin Felsštinski.

Iako je telo otkriveno još u februaru, vest je objavljena tek sada, nakon što je 76-godišnjak optužen za skrnavljenje leša. Telo njegove majke biće ponovo sahranjeno.