04.04.2023.

11:17 >> 11:21

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) NOVI SNIMAK UBISTVA RUSKOG RATNOG REPORTERA! Pogledajte šta radi Darija Trepova! "Potpuno je luda..."

Podsetimo, ruski organi reda su zbog učestvovanja u bombaškom napadu uhapsile Darju Trepovu, devojku koju sumnjiče da je u kafić unela bistu u kojoj je navodno bilo 200 grama eksploziva

Na snimku se vidi kako Fomin poziva Trepovu, koja je Fominovom saradniku navodno predala kip, da sedne blizu njega i to u trenutku kad se počela udaljavati. Ona ga je poslušala i sela na stolicu nedaleko od Fomina.

Šta sta vidi na snimku?

Fomin i Trepova razmenili su nekoliko reči neposredno pre eksplozije, koja se takođe čuje na snimku. Poslednje Fominove reči upućene Trepovoj su "no, sve je to za javnost".

Trepova potom pruža ruke prema Fominu, a potom njima prekriva vlastito lice. U tom trenutku čuje se eksplozija koja je ubila ruskog blogera i povredila desetine ljudi.

"Morala bi biti luda da svojevoljno sedne tako blizu epicentru neminovne eksplozije"

Novinar Leonid Rogozin, koji je na Tviteru objavio snimku, ističe kako bi osoba morala "imati čeličnu volju" ili "biti potpuno luda" da svojevoljno sedne tako blizu epicentru eksplozije za koju zna da će se neminovno dogoditi za par trenutaka.

Rogozin ističe i da u trenutku eksplozije Trepova u rukama nema nikakav prekidač ili mobilni telefon kojim bi aktivirala eksplozivnu napravu.