13.04.2023.

06:15

Foto: AP/Reuters

Planeta

(FOTO) ŠTA RUSI SPREMAJU?! SATELITSKI SNIMCI OTKRILI SVE! Britanci hitno alarmirali Kijev, OVIM planiraju da SAMELJU ukrajinsku ofanzivu?!

Ministarstvo odbrane izveštava da je Rusija razvila ogromnu linearnu odbranu u oblasti jugoistočnog regiona Zaporožja, za koju kaže da je „vrlo verovatno“ delo ruske Južne grupe ruskih snaga.

Kompanija Maxar, specijalizovana u svemirskoj tehnologiji, objavila je satelitske snimke brojnih ruskih utvrđenja na jugu Ukrajine.

Informer

Tri sloja odbrambenih zona sada su postavljena na 120 km (75 milja) ovog sektora, dodalo je Ministarstvo odbrane, pri čemu je svaka otprilike 10-20 km iza one ispred.

Informer

One se sastoje od „linije fronta prednjih borbenih položaja, a zatim dve zone gotovo kontinuirane, razrađenije odbrane“.

Informer

- Rusija je verovatno uložila značajne napore u ove odbrambene radove jer je uverena da Ukrajina razmatra napad na grad Melitopolj. Takva utvrđenja bi potencijalno mogla da budu "strašne prepreke" za ukrajinske snage. Ali da bi efikasno iskoristile svoju odbranu, ruske trupe moraju da budu „podržane sa dovoljno artiljerije i ljudstva - dodalo je Ministarstvo odbrane i naglasilo da je „nejasno“ da li Južna grupa ruskih snaga može da „sakupi ove resurse“.