13.04.2023.

12:42

Foto: Prinskrin telegram Sputnjik

Planeta

(VIDEO) POJAVIO SE SNIMAK, ZASTRAŠUJUĆE RUSKO ORUŽJE PRŽI SVE PRED SOBOM! Užareni roj od kojeg nema odbrane: To je pakao koji ne možete ugasiti! (VIDEO)


Kod ove vrste punjenja, zapaljiva smesa se pri ispaljivanju zapali i dostiže temperaturu od 2.300 do 2.700 stepeni.

Ovaj tip zapaljivog oružja omogućava da se pogodi živa sila protivnika koja se nalazi i na otvorenom i u skloništima, kao i vojna tehnika. Ovakve bombe izazivaju požar koji se ne može ugasiti.
Oružje je upareno sa višecevnim raketnim sistemom „grad“.

Termitne bombe prave se mešavinom metala u prahu, aluminijuma ili magnezijuma i oksida nekog drugog metala, uglavnom gvožđa. Smeša se zapali pri pucanju projektila i dostiže temperaturu sagorevanja do 2300-2700 stepeni. Ovo je najčešći tip zapaljivog oružja, koji omogućava gađanje neprijateljskih snaga na otvorenim područjima i u skloništima, kao i vojnu opremu i materijalne vrednosti.

Termitnka municija može da izazove bolne opekotine i vojnicima i civilima, a takođe može izazvati povrede disajnih puteva. Takvi projektili izazivaju požar koji se ne može ugasiti.

U prethodna 24 časa ruske snage uništile su ukrajinske jedinice na donjecko, kupjanskom, krasnolimanskom, južnodonjeckom, zaporoškom i herosnoskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.