14.04.2023.

16:08

Foto: Reuters

Planeta

UŽASNE VESTI ZA ZAPAD! Još jedna zemlja SPREMNA da baca NUKLEARNE BOMBE, zapretili i "SPECIJALNOM" municijom, ako krenu...

Beloruski piloti završili su u Rusiji obuku o primeni specijalne municije sa jurišnih aviona Su-25, navodi ruski vojni resor.

Prema rečima pilota Ratnog vazduhoplovstva Belorusije koji je prošao obuku, to mu je omogućilo ne samo da unapredi praktične veštine, nego i da savlada nove načine korišćenja savremenog avijacionog naoružanja, uključujući „specijalnu municiju“.

- Obuka je obuhvatala kako teorijski kurs, tako i praktične vežbe pod rukovodstvom ruskih instruktora. Kadar je u potpunosti savladao program obuke. U slučaju potrebe, spremni da stečena znanja i veštine primenimo u praksi u cilju osiguravanja vojne bezbednosti kako naše zemlje, tako i Savezne Države Rusije i Belorusije u celini - rekao je jedan od beloruskih pilota koji je prošao obuku.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin je 25. marta rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Putin je objasnio da Rusija ne prenosi svoje nuklearno oružje u Belorusiju, već radi ono što su SAD radile čitavu deceniju.