16.04.2023.

21:00

Foto: Tanjug/AP

Planeta

VAŠINGTON NA NOGAMA, ŠTA TO LAVROV NOSI U BRAZIL, VENECUELU, NIKARAGVU I KUBU! Rusija pravi brutalan savez Amerima pred nosem?!

U saopštenju se navodi da će Lavrov imati prijeme kod najvišeg rukovodstva ovih država i pregovore sa ministrima spoljnih poslova, prenose RIA novosti.

Ruski ministar leti u region sa specifičnom agendom u cilju jačanja obostrano korisne saradnje tih zemalja u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, obrazovnoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima.

Kako je navedeno u saopštenju, u centru pregovora biće pitanja jačanja međunarodno-pravnih temelja savremenog sveta, čija je noseća struktura Povelja UN.

- Latinska Amerika je prijateljski region, jedan od centara formiranja multipolarnog sveta, sa kojim Rusija namerava da održava dinamičan dijalog, razvija konstruktivnu saradnju, nepodložna bilo kakvom diktatu spolja - zaključuje se u saopštenju.

Ministarstvo je na svom Telegram kanalu objavilo i snimak iz Lavrovljevog aviona, gde je novinare koji su ga pratili počastio uskršnjim jajima.