16.04.2023.

18:23

Foto:

Planeta

(VIDEO) KRVAVI PIR NA PROSLAVI ROĐENDANA! U PUCNJAVI UBIJENO ČETVORO, A RANJENO 20 TINEJDŽERA! Ima li kraja ovome, hoće li neko zaustaviti naoružane ludake?!

Pucnjava se dogodila u gradiću Dadevilleu oko 22:34 po lokalnom vremenu, navodi se u saopštenju koje je objavila Agencija za provođenje zakona Alabame. Specijalni agenti iz ALEA-e pokrenuli su istragu.

Dadeville je ruralni gradić smešten u okrugu Tallapoosi, na istoku Alabame. Ima populaciju od svega 3200 ljudi.

Lokalni mediji u Alabami javljaju da neki roditelji još uvek traže informacije o svojoj deci, iako je od tragedije prošlo gotovo 12 sati. Mnogi od njih idu od bolnice do bolnice pokušavajući pronaći svoju decu.

Pastor Ben Hayes rekao je da su većina žrtava tinejdžerim da je poznavao mnoge od ovih studenata. 

- Dadeville je mali grad i ovo će uticati na sve u ovom području - dodao je.

Američki predsednik Bajden je obavešten o pucnjavi u Dadevilleu. Bela kuća prati situaciju i u kontaktu je s lokalnim službenicima za provođenje zakona.

CNN ističe kako je ovo druga pucnjava u istom danu. Nešto ranije muškarac je ispalio hice iz vatrenog oružja u parku u Louisvilleu, na području Kentuckyja. Tamo je ubijeno dvoje ljudi, a četvero je ranjeno.

Podsetimo, Pre nekoliko nedelja u dve masovne pucnjave u Tenesiju i Kentakiju stradalo je jedanaestero ljudi, a ranjeno ih je devetero. 

Za 15 nedelja 162 masovne pucnjave

U prvih 15 nedelja 2023. godine u SAD je bilo njmanjeje 162 masovne pucnjave, prema Arhivu nasilja iz oružja. 
To je u proseku više od 1,5 masovnih pucnjava svakog dana do sada ove godine.