19.04.2023.

10:11

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

"DOK MI SPAVAMO, SVET SE MENJA, KINA ĆE PREUZETI SVE!" Američki novinar otkrio AHILOVU PETU vojske SAD, ostaju bez POLA PACIFIKA?!

Novinar Vašington Posta Džoš Rogin rekao je u telefonskom intervjuu voditelju Glenu Beku da poverljivi dokumenti Pentagona koji su nedavno procurili otkrivaju kako kineske hipersonične klizne rakete mogu da poraze američke nosače aviona i obrambene sisteme projektila.

- Proveli smo trideset godina gradeći nosače aviona i obranu od projektila, a Kinezi su napravili projektil za 1/100000 deo cene, koji sve ovo čini zastarelim, rekao je i dodao da je važno da ljudi to znaju. Pita se zbog čega se to skrivalo i ističe da se puno toga što je u procurelim dokumentima treba da se zna jer se svet brzo menja - rekaao je Rogin.

On smatra da Amerika ne bi trebala da gradi nosače aviona, već da preusmeri resurse na izgradnju više hipersoničnih projektila.

- Leti brže od zvuka, a njime se može manevrisati da pogodi nosače aviona čak i na Guamu. Naši nosači aviona sada neće moći ući na pola Pacifika ako oni odluče da koriste te stvari. To je veliki problem. Oni će preuzeti sve dok mi spavamo. Treba misliti unapred, biti ispred neprijatelja, a sada su oni ispred nas - zaključuje američki novinar.