20.04.2023.

13:10

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) JEZIV SNIMAK BLISKE BORBE U BAHMUTU! Ukrajinac nakon udara GRANATE izleteo iz bunkera i RASPALIO PO RUSIMA!

Na snimku se vidi kako ukrajinski dobrovoljački korpus „Da Vinčijevi vukovi” potiskuju ruske snage koje pokušavaju da napadnu utvrđeni položaj, piše Dejli Mejl.

Video počinje tako što se ukrajinske snage isključuju sa jednog dela teritorije. Oko bunkera su uništena drveća. Dim se vije u daljini. Snage, za koje se tvrdilo da su među najbolje obučenim i opremljenim dobrovoljačkim korpusom, ulaze u bunker iskopan u zemlji i razgovaraju sa savezničkim vojnicima. Vojnik govori: "Da brate, tako je u ratu".

Sledi kratak predah vojnika u rovu dok jedan, kasnije nazvan "Lekha", uzima lopatu i kopa zemlju. Odjednom granata eksplodira u blizini i Lekha pada na stomak.

Ostali vojnici prilaze i proveravaju Lekhu. Ustaju i izlaze iz zaklona dok eksploziv leti iznad njih. Vojnik sa kamerom se kreće oko rova, iza brežuljka za zaklon. Sa visine gađa nekoliko ruskih vojnika u ležećem položaju koji pokušavaju da pobegnu.

Bitka za Bahmut pretvorila je grad i okolna područja u pakao u poslednjih osam i po meseci. Grad se nalazi na važnoj raskrsnici puteva i kada su borbe počele u maju 2022, ocenjen je kao vitalna polazna tačka za napade dublje u Donbas.