22.04.2023.

14:50

Foto:

Planeta

TOTALNI RAT BERLINA I MOSKVE! Rusija uzvraća istom merom posle informacije o šokantnom potezu Nemaca!


"Nemačke vlasti su donele odluku o novom masovnom proterivanju službenika ruskih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj. Snažno osuđujemo postupke Berlina koji nastavlja da demonstrativno uništava celu strukturu rusko-nemačkih odnosa, uključujući i diplomatsku dimenziju“, navodi se u saopštenju posle informacije da Berlin navodno proteruje čak 30 ruskih diplomata.

Kako je precizirano, nemačka strana je, uprkos višestrukim obećanjima da nema nameru da razglašava tu priču javnosti, ipak prekršila obećanja tako što je o svojoj nameri obavestila predstavnike medija koje redovno koristi za „kontrolisano curenje informacija“ i plasiranje dezinformacija.

"Kao reakcija na neprijateljske postupke Berlina, ruska strana je donela odluku o recipročnom proterivanju nemačkih diplomata iz Rusije, kao i da značajno ograniči maksimalni broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim predstavništvima u na teritoriji Ruske Federacije. O tome je zvanično obavešten ambasador Nemačke u Rusiji Andreas fon Gajr tokom razgovora u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova 5. aprila 2023. godine“, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nije potvrdilo izveštaje o navodnom proterivanju 30 ruskih diplomata.