23.04.2023.

12:41

Foto: Telegram/Baza

Planeta

(VIDEO) DRAMA U RUSIJI! PIJANI VOJNIK PREVRNUO S-400! Sa raketama sleteo pravo u JARAK, vozilo PALO preko projektila, a onda...

- Vojnik je izgubio kontrolu i prevrnuo nosač protivvazdušnog sistema u jarak. Vozilo je palo na rakete, ali se one na sreću nisu aktivirale. Vozač nije prošao alkotest, bio je pozitivan - napisala je ruska Baza.

O nesreći su izvestili i zvanični ruski mediji, ali nisu pominjali alkohol. Međutim, korisnici društvenih mreža ga pominju, ali se ne slažu koliko je 33-godišnji vojnik popio pre vožnje. Neki postovi navode vrednost ispod jednog promila, drugi navode preko tri promila alkohola u krvi.

Nije poznato kolika je šteta na srušenom sistemu. Međutim, prema informacijama koje je dobila ruska baza, na vozilu su oštećene kočnice, pa ga je vojska zasad ostavila na mestu. 

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je u četvrtak snimak sa lica mesta na svom Tviter nalogu.

- Raketni sistem S400 pao je u jarak na autoputu u blizini Tule, Rusija. Ovo se dogodilo ujutru, ali navodno vozilo još uvek leži. Vrednost takvog raketnog sistema je oko 160 miliona dolara - napisao je Geraščenko.

S-400 su savremeni sistemi protivvazdušne odbrane dizajnirani za uništavanje ciljeva poput taktičkih i strateških bombardera, taktičkih balističkih raketa i rakete srednjeg dometa, kao i ostalih nadzvučnih vazdušnih ciljeva.