27.04.2023.

17:30

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSI USMERILI "CIRKONE" NA BERLIN, PARIZ, LONDON I VARŠAVU... BRUTALAN ODGOVOR NA AMERIČKI "TAMNI ORAO"! Ni to nije sve od Putina...

Moramo da postavimo „Cirkone" na distancu, na kojoj možemo da pogodimo prestonice zemalja NATO-a - Berlin, Pariz, London i Varšavu, rekao je on.

Prema Prohvatilovu, provokativne akcije SAD u Evropi, uključujući i u neposrednoj blizini ruskih granica, mogle bi da primoraju Rusiju da odustane od moratorijuma na razmeštanje raketa dugog i kratkog dometa.

"Dark Eagle" je obećavajući američki zemaljski hipersonični kompleks. Prema pisanju medija, američka vojska je dobila prototip sistema na testiranje.

Da se nešto ozbiljno sperma piše i britansku "The Sun", koji tvrdi da Rusija postavlja tajno "stelt oružje" u Ukrajini!

Pre izvesnog vremena se saznalo, da je vojska Ruske Federacije počela da koristi najnovije tenkove T-14 Armata u zoni „specijalnih operacija".

Prema rečima kolumniste britanskog izdanja „The Sun", Tarika Tahira, ovi tenkovi su opremljeni naprednim naoružanjem, a mogu biti i nevidljivi za neprijatelja.

- Rusko tajno oružje, „nevidljivi" tenkovi koji mogu da pretvore grad u ruševine za nekoliko minuta, stižu do linija fronta - piše autor članka britanske publikacije.

Kolumnista navodi, da tenkovi T-14 imaju bespilotnu kupolu opremljenu moćnim oružjem od 125 mm. Takođe, na ova vozila je primenjen poseban „stelt" premaz, koji ih čini nevidljivim za neprijateljske radare.

- Rusi su specijalno razvili sredstvo za maskiranje pod nazivom „Mantija" za T-14, koji apsorbuje radarske talase, odbijajući ih i raspršujući ih u isto vreme. Termalna vidljivost motora je maksimalno smanjena, što ih čini težim za otkrivanje. Kao rezultat toga, vozilo više nije vidljivo oružju kao što je američki Javelin - napominje kolumnista.

Zapadni vojni eksperti su više puta skrenuli pažnju, na visok nivo borbenih sposobnosti „Armate". Konkretno, Noel Šarki, profesor veštačke inteligencije i robotike na Univerzitetu u Šefildu, rekao je da T-14 ima impresivnu vatrenu moć.

Tenkovi se razlikuju po tome, što imaju potpuno autonomnu kupolu koja se može rotirati za 360 stepeni velikom brzinom, omogućavajući mu da udari neprijatelja u bilo kom pravcu. Pored toga, novi ruski tenk ima prilično ozbiljnu zaštitu. Njihov oklop je u stanju, da izdrži direktan udar modernog protivtenkovskog oružja, i oružja za blisku borbu.

Rusija se sprema da upotrebi specijalnu bespilotnu artiljeriju

Rusija planira da razvije sisteme bespilotne artiljerije, njeni uzorci će se pojaviti u dogledno vreme. Ovo je otkrio, privremeni generalni direktor Centralnog istraživačkog instituta „Burevestnik", Pavel Kovalev.
Govorimo o potpuno funkcionalnim automatizovanim uzorcima. U budućnosti, to su robotski sistemi u bespilotnom režimu, naveo je generalni direktor.
Prema rečima Kovaleva, cena takvih uzoraka neće biti velika, i zahvaljujući tome biće moguće rešiti sve zadatke. Istovremeno će imati pokretljivost, brže vreme prebacivanja iz pokretnog u borbeni položaj, zaštitu trupa tokom marša.
Ranije je Kovalev izjavio, da su francuska samohodna artiljerijska oruđa „CAESAR" kalibra 155 mm, znatno inferiornija od ruskog sistema „Malvina", po brzini paljbe i količini municije koja se prenosi.