02.05.2023.

06:15

Foto: Printskrin

Planeta

OVAJ RAZORNI TRENUTAK DOVEO KONTRAOFANZIVU KIJEVA U PITANJE?! Šokantan snimak ruskog udara na skladište municije, Rogov: Ovo će biti problem!

Spekuliše se da se tamo nalazila municija namenjena potrebama Kijeva u najavljenoj kontraofanzivi.

"Pečurka" se nadvila nad gradom dok su ljudi bežali i tražili zaklon. Na snimku se vidi kretanje udarnog talasa, a onda i serija detonacija.

Eksplozija se čula na daljini od 40 kilometara od mesta pogotka rakete, a u radijusu od 16 kilometara udarni talas je oštetio neke stambene kuće. Na zgradama su popucala stakla.

Prema rečima Vladimira Rogova, člana glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti, granate i gorivo u pogođenom skladištu bili su namenjeni za prolećnu „ofanzivu” Oružanih snaga Ukrajine.

Rogov napominje da su ranije Oružane snage Ukrajine prebacile jedan broj skladišta u zaporoški pravac. Njihov gubitak lišava Kijev mogućnosti da pređe na aktivna neprijateljstva na ovom sektoru fronta. On je takođe napomenuo da su glavne zalihe municije, goriva i maziva koncentrisane na zaporoškom pravcu Oružanih snaga Ukrajine. Zbog njihovog uništenja, Oružane snage Ukrajine imaće nove logističke probleme.

U međuvremenu, ruski telegram kanali uveliko navode da je noćni udar na skladišta u Pavlogradu bio "veoma dobar pogodak ruske vojske" i da je očigledno da su "neprijatelju stvorene nove teškoće pred kontraofanzivu".

Podsetimo, dan ranije rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u ponedeljak uveče vojne snage izvršile udar preciznim oružjem na objekte vojno-industrijskog kompleksa Oružanih snaga Ukrajine.