01.05.2023.

19:31

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) SA OVIM ĆU DA NAORUŽAM MILIONSKU VOJSKU! Prigožin pokazao nestvarne prizore u Soledaru! "Sve je apsolutno upotrebljivo..."

Pres služba kompanije „Konkord” objavila je i odgovarajući video. Prema rečima Prigožina, ima desetine hiljada tompsona, novih, u ulju.

- Liste za pakovanje. Ukrajinci su sve to radili do 2016. godine. Poslednja provera je ovde, češće nije potrebna. Sve ovo je u kutijama, apsolutno upotrebljivo - rekao je on.

Biznismen je takođe demonstrirao mitraljeze PPŠ i PPS, automatsko oružje Degtjareva. Osnivač PMC "Vagner" je naglasio da je u stanju da naoruža milion ljudi.

- Ne treba nam ovo, zar ne? Da ostavim ovo ovde da istrune? Pisao sam svima kojima sam mogao. Nikoga nije briga. Predlažem da na “Avito” postavim objavu: menjam oružje za milionsku vojsku za artiljerijsku municiju za blisku borbu od 300 tona dnevno - rekao je Prigožin.

On se požalio da grupa Vagner ne dobija onoliko artiljerijske municije koliko je potrebno

- Tri stotine tona artiljerijske i municije za blisku borbu dnevno je deset napunjenih kontejnera, što je jako malo. Ako uzmemo uslovnu grupu od 30.000, 300 tona dnevno artiljerijskih zaliha, koje su potrebne – deset kilograma po osobi dnevno. Dato nam je ne više od 1/3, što je tri kilograma. <...> Evo, zapravo, kratkog obilaska skladišta Soledara, trofeja Soledara. Ovo vam je Vagnerova zabavna matematika - rekao je šef Vagnera.

Ranije se Jevgenij Prigožin obratio jednom od komandanata grupe Vagner, Lotusu, na njegov rođendan, a takođe je čestitao svima Dan međunarodne radničke solidarnosti.