02.05.2023.

17:19

Foto: Tanjug/AP

Planeta

PRIGOŽIN UKRAJINCIMA SAOPŠTIO UŽASNU VEST, KIJEV HITNO ODGOVORIO! Šef Vagnera besan, uputio jezivu pretnju! "Nastavljamo da radimo..."

- Danas u 13:25, artiljerijske jedinice PMC Vagner su tokom kretanja od naselja Časov Jar, do naselja Bahmut, uništile oklopni automobil u kojem je, kako se pretpostavlja, bio je komandant Snaga teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine Igor Ivanovič Tancura, koji je bio na putu za Bahmut - rekao je Prigožin.

Prigožin je dodao da se ova informacija sada proverava. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski imenovao je general-majora Tancuru za komandanta Snaga teritorijalne odbrane 16. maja prošle godine, a pre toga je bio načelnik generalštaba ukrajinskih kopnenih snaga.

Portparol Oružanih snaga Ukrajine Denis Zelinski demantovao je informaciju o smrti komandanta trupe Igora Tancure.

- Zvanično opovrgavamo ovu izjavu. Ne komentarišemo bilo kakvneprijateljske propagandu. Svi su živi i zdravi - rekao je on. 

Prigožin se oglasio nakon izjave Zelinskog.

- Portparol Oružanih snaga Ukrajine Zelinski je negirao pogibiju komandanta teritorijalnih odbrambenih snaga Ukrajine, što znači da ćemo nastaviti da radimo - rekao je šef Vagnera.