02.05.2023.

18:22

Foto: Reuters

Planeta

OVO JE OZBILJNO! UBRZAVAJU PROCES RASPADA RUSIJE?! Putinov bezbednjak otkrio monstruozne planove! "Po nalogu Stejt departmenta..."

- Nekoliko američkih fondova istovremeno aktivno upoznaje vašingtonsku elitu sa svojim naučnim radovima, na brzinu napisanim po nalogu američkog Stejt departmenta i Ministarstva odbrane SAD, pod nazivom ‘Neuspela država: vodič za raspad Rusije’ - rekao je Patrušev u intervjuu listu „Izvestija“.

On je napomenuo da „glavni ulog, prema autorima, treba staviti na stvaranje i održavanje nestabilnosti u državama susednim Rusiji, kao i na informacioni rat, uključujući podršku ‘pete kolone’ i podsticanje unutrašnjeg ruskog separatizma“.

- Samo strukture Džordža Soroša, inače, koji je svoje sunarodnike u Mađarskoj tokom Drugog svetskog rata izručivao nacistima, godišnje izdvajaju 800 miliona dolara za pravljenje fiktivnih video-snimaka, montiranih fotografija i falsifikata na društvenim mrežama - objasnio je Patrušev.

On je dodao da Zapad pokušava da uništi temelje sveruskog i nacionalnog identiteta, „iz sve snage namećući nama tuđe inovacije, poput rodne raznolikosti i istorijskog revizionizma“.
Prema njegovim rečima, čitave institucije u SAD i Evropi neumorno stvaraju sumanute antinaučne teorije koje imaju za cilj podrivanje situacije u Rusiji.

Informer

- Zapad pokušava da podrije unutrašnje jedinstvo naše zemlje i naroda, demorališe naše građane, da im ulije osećaj inferiornosti. Čitave institucije u SAD i Evropi neumorno rade na stvaranju najluđih pseudonaučnih teorija - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, ovi centri „potkrepljuju potrebu preformatisanja svesti Rusa, njihovog pokajanja pred sugrađanima drugih nacionalnosti i veroispovesti, koji se navodno nalaze pod takozvanim carskim ugnjetavanjem“.

- Protivnici Rusije navikli su da zloupotrebljavaju našu dobrotu i velikodušnost. Apologeti antiruskih ideja koje pothranjuju zapadnjaci, propagirajući liberalizam, odbacujući koncepte otadžbine i ljubavi prema otadžbini, navode vodu na vodenicu neprijatelja. Moramo čvrsto da branimo svoje nacionalne interese, svoju kulturu i istoriju sa brigom za budućnost države - dodao je Patrušev.

Kako je primetio sekretar Saveta bezbednosti, „zapadna propagandna mašina ne funkcioniše kada se susreće sa čašću, plemenitošću, čvrstinom duha i nepokolebljivim moralom svojstvenim našem narodu“.

- Tradicionalne duhovne i moralne vrednosti moraju se na svaki mogući način podržavati i jačati, ne zaboravljajući da se pri tome razotkrivaju rusofobične pseudonaučne teorije, koje postaju osnova za agresivna antiruska dejstva - zaključio je Patrušev.