03.05.2023.

14:39

Foto: Printscreen Telegram

Planeta

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE! MOMENAT UDARA DRONA IZNAD KREMLJA! Eksplodirao odmah pored ruske zastave, Peskov se hitno oglasio!

Na društvenim mrežama pojavio se snimak eksplozije drona, a sudeći po video materijalu, on je eksplodirao odmah pored ruske zastave na zgradi Senata Kremlja.

Senat Kremlja se nalazi u severnom delu Kremlja, između muzeja Oružarnica moskovskog Kremlja i bivšeg, sada srušenog, Prezidijuma Kremlja.

Ruski Telegram kanali spekulišu da se radi o kineskom komercijalnom dronu Mugin-5, kojeg su napadači napunili eksplozivom.

Video je postavila u ranim jutarnjim satima grupa žitelja naselja koji gleda na Kremlj preko reke Mosvke i koji su preneli ruski mediji, uključujući Telegram i kanal vojne novinske kuće Zvezda.

Kremlj je saopštio da ruski predsednik nije povređen u ukrajinskom napadu i da u to vreme nije bio u Kremlju. Takođe su saopštili da se njegov radni raspored nije promenio.

Inače, u Moskvi su posle ovih izveštaja zabranjeni letovi dronova, saopštio je gradsko veće. Ali parada na Crvenom trgu 9. maja će se ipak održati, rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.