04.05.2023.

16:18

Foto: APphoto

Planeta

"TO ŽELI VAŠINGTON KAO I MNOGI IDIOTI U BRISELU"! Medvedev Borelja nazvao drskom starom budalom, a onda ga upozorio...

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je, komentarišući reči šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o napadu dronovima na Kremlj, upozorio da će to dovesti do eskalacije sukoba, što upravo i žele SAD i jedan broj zvaničnika u Briselu.

- Drska stara budala. Ovaj teroristički akt, koji su kijevske vlasti izvele pod vođstvom Sjedinjenih Država i uz odobrenje vlasti EU, dovešće do eskalacije sukoba. To i žele Vašington, kao i mnogi idioti u Briselu - napisao je Medvedev na Tviteru.

Ranije je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao Rusiju da ne koristi napad na Kremlj za eskalaciju ukrajinskog sukoba.

- Pozivamo Rusiju da ne koristi taj takozvani napad kao izgovor za dalju eskalaciju sukoba - rekao je Borelj uoči sednice saveta EU za razvoj.

Ovim povodom, oglasila se i francuska strana koja je saopštila da je napad dronovima na Kremlj "čudan i zagonetan incident".

Podsetimo, ukrajinske snage su ranije dronovima napale predsedničku rezidenciju u Kremlju. Kako su preneli mediji, ruske vojne i obaveštajne agencije onesposobile su dva drona, a povređenih nije bilo. 

Predsednik Rusije je dobro i on danas normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, naveli su u Kremlju.

Reč je o planiranoj terorističkoj akciji i atentatu uoči velike parade 9. maja, posvećene pobedi tokom Drugog svetskog rata, saopštili su iz Moskve. U saopštenju se dodaje da Rusija zadržava pravo da uzvrati "bilo gde i kad god smatra potrebnim" kao odgovor na napad dronom na rezidenciju predsednika Vladimira Putina.