05.05.2023.

08:52

Foto: Printskrin

Planeta

HOROR U MLADENOVCU UDARNA VEST U SVETSKIM MEDIJIMA! "Drugi masovni masakr za dva dana..."


Britanski javni servis Bi-Bi-Si, američki mediji poput Si-En-Ena, Vašington posta i Si-Bi-Si-njuza, te francuski list Le Mond preneli su informaciju da je napadač u okolini Mladenovca pucao iz automatskog oružja na desetine ljudi, te da se za njim traga oko 600 pripadnika specijalnih jedinica. BBC je među prvima preneo vest da je napadač uhapšen.

Informer

Informer

Vest o još jednoj tragediji objavili su britanski list Gardijan, kao i agencija Rojters. 

Svetski i regionalni mediji podsećaju da je pre dva dana u pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

Si-En-En prenosi da su"stotine sropskih policajaca u potrazi za napadačem" i konstatuje da su "do ove nedelje masovna ubistva u Srbiji bila retka, uprkos visokoj stopi posedovanja oružja u zemlji".

Nemački Dojče vele je objavio tekst u kojem se navodi da masovno ubistvo dolazi u trenutku kada je Srbija u žalosti posle prvog masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi.

Vest su preneli i najčitaniji grčki portal Proto tema, ali i regionalni portali u Hrvatskoj, BiH, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Sve o zločinu u Mladenovcu čitajte u našem BLOGU.