05.05.2023.

20:10

Foto:

Planeta

NARAVNO DA ĆE BITI ODMAZDE! Kadirov zapretio za napad na Kremlj! Imaće preciznog hirurga i zlatara

Kadirov smatra da je napad dronovima bio „provokacija i povod da se preduzme akcija šireg obima“, uključujući „masovno bombardovanje tepihom“ ukrajinskih gradova.

Čečenski lider je u svom saopštenju pohvalio „uzdržanost i mudrost” ruskog predsednika Vladimira Putina jer „nije reagovao na podlu provokaciju”. On je napomenuo da će odgovorne za napad čekati "pravedna, zaslužena kazna", ali da je za to "još rano". On tvrdi da je zadatak Rusije da „obnovi globalne institucije pravde“, prenosi Meduza.

„Bio je to napad na državu i sve građane Rusije“

- Dakle, današnja provokacija ne može i neće promeniti planirani tok specijalne vojne operacije. Da, to je bio napad na predsednika, a time i na državu, a time i na sve građane Ruske Federacije. Ali ne sme utiče na naše osmišljene planove i interese. Naravno da će biti odmazde. Imaće preciznost hirurga i zlatara - zaključio je on.

Rusija je u sredu saopštila da su ukrajinske snage upotrebile dve bespilotne letelice za napad na Kremlj tokom noći. Naveli su da su dronovi onesposobljeni radarskom opremom. Dodali su da u napadu nije bilo žrtava, ali su to nazvali "pokušajem atentata" na Vladimira Putina.