10.05.2023.

15:00

Foto: Printscreen You Tube/AP

Planeta

UKRAJINCI VIŠE NISU TAMO! RUSI PREUZELE PUNU KONTROLU NAD OSTRVIMA NA UŠĆU DNJEPRA! "Put života" iz Bahmuta zakrčen uništenim oklopnjacima!

Rusi tvrde da su prilazi svim ostrvima na ušću Dnjepra kod Hersona i na izlazu u Dnjeparski zaljev pod punom su kontrolom ruske vojske.

Ranije su se na ruskim društvenim mrežama pojavili snimci napada "planskim municijom" na lokacije i uporišta ukrajinskih snaga na otocima Čerkeski i Boljšoj.

Ukrajinci više nisu tamo i svi prilazi su pod ruskom kontrolom.

Portal Geopolitika prenosi istu informaciju uz procenu ruskih izvora da ukrajinske trupe više nemaju šanse da se ponovno učvrste na ostrvima

S druge strane i svi putevi koji vode sa zapada ka Bahmutu nalaze se u dometu ruske artiljerije tako da samo deo pojačanja uspeva da stigne do branilaca.

Novi snimci sa ukrajinskog "puta života" koji vodi u Bahmut i iz njega pokazuju zašto su snage Kijeva nemoćne da zaustave rusko napredovanje.

Na putu se mogu videti uništeni transporteri, tenkovi, džipovi i razna druga ukrajinska vojna vozila.

Svaki pokušaj ulaska i izlaska iz grada nudi velike rizike.

U međuvremenu osvanuo je još jedan brutalan snimak iz Ukrajine! Ovaj put iz Majorska gde je ruska vojska artiljerijom poklopila Ukrajince kod Majorska. 

Reč je o borcima nekadašnje 3. brigade DNR koja je sada sasatavni deo ruske vojske.