19.05.2023.

12:12

Foto: Reuters

Planeta

U INAT DRAKONSKIM SANKCIJAMA ZAPADA! Putin progovorio o najvećem adutu Rusije! "Izvozimo, modernizujemo..."

Ruski predsednik čestitao je radnim kolektivima i veteranima 70. godišnjicu osnivanja sistema državne uprave vojno-tehničkom saradnjom sa stranim državama.

- Zahvaljujući stručnosti i profesionalizmu zaposlenih u Federalnoj službi za vojno-tehničku saradnju, drugim saveznim organima izvršne vlasti i organizacijama koje rade u toj značajnoj oblasti, kao i preduzećima odbrambene industrije, Rusija samouvereno zadržava status jednog od lidera na svetkom tržištu naoružanja i vojne tehnike - kazao je Putin.

Kako je dodao, taj sistem je proteklih decenija dao značajan doprinos osiguravanju nacionalne bezbednosti i razvoju ruske odbrambene industrije, te je postao važan instrument spoljne politike.
Putin je naglasio da, uprkos sankcijama i nepoštenoj konkurenciji sa Zapada, Rusija izvozi značajne količine vojnih proizvoda.

- Uprkos neviđenom sankcionom pritisku i nepoštenoj konkurenciji SAD i niza zapadnih zemalja, vi aktivno rešavate postavljene zadatke, izvozite značajnu količinu ruskih vojnih proizvoda, konstantno posvećujete pažnju modernizaciji proizvodnje, jačanju naučno-istraživačkog i istraživačko-razvojnoj potencijala - navodi se u čestitki ruskog lidera.

Putin je izrazio uverenje da će rad zaposlenik u sferi vojno-tehničke saradnje Rusije doprineti jačanju međunarodnog autoriteta i uticaja Rusije, stvaranju atmosfere prijateljstva i poverenja u odnosima sa saveznicima i partnerima, ekonomskom napretku zemlje.