23.05.2023.

09:13

Foto: Printskrin:Youtube

Planeta

UKRAJINSKI OFICIR NAPAO BAJDENA, O KAKVIH 100.000 RUSKIH ŽRTAVA ON PRIČA?! General besan zbog stravičnih gubitaka Ukrajine u Bahmutu!

Prema rečima Krivonosa, ostaje otvoreno pitanje da li je vredelo držati grad po cenu ogromnih žrtava Oružanih snaga Ukrajine.

- Ko vam je rekao da je Prigožin poražen i da želi da napusti Bahmut? Organizacija pod nazivom privatna vojna kompanija „Vagner“ i dalje postoji i ima svoje interese ne samo u Rusiji, već i van Rusije. De fakto će biti uklonjeni, jer su odradili svoj prljavi posao, a zbog ovog prljavog posla više desetina hiljada ruskih vojnika ostalo je u životu - rekao je Krivonos.

On je izjavio da i Ukrajina ima velike gubitke, a da će odnos ovih gubitaka tokom vremena će staviti tačku nabilo da je bilo potrebno zadržati Bahmuta ili ne.

On je doveo u pitanje reči američkog predsednika Džoa Bajdena da je Rusija izgubila 100.000 vojnika u Bahmutu.

- Lepe reči američkog predsednika, jedno pitanje, ko je i kako izračunao ove gubitke Rusa? Verovatno u svakoj ruskoj mrtvačnici postoji predstavnik američkih obaveštajaca koji broji gubitke? Stoga je ova cifra i dalje podložna sumnji. Ona je veoma optimistična za nas, ali ne razumemo odakle je došla - kaže on.

Krivonos kaže da je to sjajna vest za Ukrajinu ako se ispostavi da je istinita, ali da treba uzeti u obzir i broj poginulih Ukrajinaca.

- Za ukrajinsku vojsku, za ukrajinski narod ovo je odlično, ali pitanje je ko će postaviti pitanje koliko je Ukrajinaca stradalo na 40 kvadratnih kilometara, kolika je površina grada Bahmuta - zaključuje Krivonos.