23.05.2023.

13:02

Foto: Reuters/Deep State/Printscreen Twitter

Planeta

MEDVEDEV BRUTALAN: POBIJTE IH KAO PACOVE, NE UZIMAJTE ZAROBLJENIKE! Bivši predsednik Rusije označio glavnog krivca za upad na rusku teritoriju!

- Što se tiče ovih ološa - ne mogu drugačije da ih imenujem - možete ih okarakterisati na različite načine. Pitanje je samo šta sa njima. Treba uništiti kao pacove, a ne čak ni zarobiti - rekao je Medvedev odgovarajući na pitanja novinara.

On je takođe rekao da su izjave ukrajinskih vlasti o neumešanosti u diverzantske napade na teritoriji Rusije "apsolutna laž".

- Koliko god u Kijevu pričali da nemaju veze sa ovakvim diverzantskim napadima, sve je to laž, naravno, apsolutna. Za njih je odgovoran kijevski režim, a na kraju i njegovi sponzori u inostranstvu, Vašington i zemlje EU, zajedno sa državama poput Britanije koje su im se pridružile i tako dalje. To je njihova direktna i neposredna odgovornost - naglasio je on.

Podsetimo, u ponedeljak je ukrajinska diverzantska grupa ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti, nakon čega je u oblastu uveden režim antiterorističke operacije. Ranjeno je 12 civila.

Gubernator Vjačesla Gčadkov izjavio je danas da se snage bezbednosti nastavljaju sa čišćenjem terena.