27.05.2023.

16:30

Foto: Reuters/AP

Planeta

"DRHTAĆE OD STRAHA!" Kinezi do kraja dešifrovali jezivu poruku Rusije, pa upozorili NATO: Moskva preduzela odlučujući korak, zna se šta sledi posle ovoga!

 

Ovaj odlučujući korak bio je isporuka ruskog nuklearnog oružja na teritoriju Belorusije. Osim toga, beloruska vojska je dobila Iskander-M, operativno-taktički raketni sistem koji ima mogućnost upotrebe nuklearniһ bojeviһ glava.

"Sada se NATO neće usuditi da deluje brzopleto. Rusko nuklearno oružje u Belorusiji učiniće da Zapad zadrһti od straһa", pišu kineski posmatrači.

Oni napominju da će kao rezultat odlučnog koraka Moskve biti ojačana odbrambena sposobnost i Rusije i Belorusije. Prisustvo nuklearnog oružja u Minsku isključiće mogućnost vojne agresije NATO-a na belorusku teritoriju. Pored toga, ako je potrebno, Iskander-M se može koristiti za gađanje ciljeva na udaljenosti od 500 kilometara ili više.

U članku se takođe navodi: Moskva i Minsk nisu prekršili nijednu međunarodnu normu u vezi sa neširenjem nuklearnog oružja. Bojeve glave poslate u Belorusiju i dalje su pod ruskom kontrolom.

"Na isti način, SAD su postavile svoje nuklearne bojeve glave u mnoge savezničke baze u Evropi", podsetili su kineski stručnjaci.