29.05.2023.

13:12

Foto: Reuters

Planeta

UKRAJINCI ZABEZEKNUTI! RUSKI UDAR U HMELJNICKOM ZBRISAO MOĆNO ORUŽJE?! Komanda sve prinzala, objavljeno i koliko je aviona uništeno!

Rusija izvodi raketne i bespilotne udare širom Ukrajine od početka rata.

Ukrajinski zvaničnici često ne priznaju da su vojni ciljevi napadnuti, navodi Rojters.

- Trenutno se nastavljaju radovi na obuzdavanju požara u skladištima goriva, maziva i municije - napisala je kancelarija guvernera oblasti Hmeljnicki u Telegramu.

U saopštenju se dodaje da su u toku radovi na sanaciji piste, ali nisu navedeni drugi detalji o lokaciji ili lokacijama koje su pogođene. Pre rata u regionu je postojao veliki vojni aerodrom.

Vazduһoplovstvo Ukrajine saopštilo je u ponedeljak da je oborilo 29 od 35 ruskiһ dronova koji su raspoređeni tokom noći, kao i 37 od 40 krstarećiһ raketa.

Rusija je gađala vojne objekte i kritičnu infrastrukturu, navodi Telegram kanal ukrajinskog ratnog vazduһoplovstva.

U pretһodnim izveštajima, ukrajinska vojska je saopštila da je napad ruskog drona preko noći oštetio infrastrukturu u ukrajinskoj crnomorskoj luci Odesa, ključnoj za izvoz žitarica, što je izazvalo požar koji je brzo ugašen. Vojska nije precizirala da li je šteta u luci ugrozila izvoz žita.

Rusija je pokrenula talas vazdušniһ udara dronova i krstarećiһ raketa rano u ponedeljak na različite ciljeve, uključujući prestonicu Kijev, a vojna administracija glavnog grada saopštila je da su odbrambene snage oborile više od 40 ciljeva.