30.05.2023.

07:29

Foto: Printscreen Telegram

Planeta

(VIDEO) VELIKA BITKA U MOSKVI, ROJEVI DRONOVA MASOVNO NAPADAJU! Ruski PVO svim silama brani prestonicu, jake eksplozije širom grada!

Jedan od dronova se srušio u stambenu zgradu, a većinu dronova oborio je sistem PVO.

Zvukove eksplozija jutros su javili stanovnici gradova Odincova, Krasnogorska, Barviһe, Rubljovke i gradske oblasti Kuncevo u Podmoskovlju.

Prema nepotvrđenim informacijama sa Telegrama, Moskvu je napalo između 20 i 30 bespilotnih letelica.

Oko 15 njih su oborile snage PVO u blizini Moskve, 3 su se zabili u zgrade, neki od dronova su se zakačili za drveće i žice, dok su leteli na veoma maloj visini.

Među bespilotnim letelicama koje su napale Moskvu navodno postoji novi model koji ranije nije korišćen.

Takođe je objavljeno da je jedan od dronova doleteo u Moskvu i srušio se u stambenu višespratnicu u ulici Profsojuzna.

Očevici kažu da je raspon krila bespilotne letelice bio oko 2 metra. Nakon što je dron udario u prozore stana na 16. spratu, nije došlo do eksplozije. Operativne službe evakuisale su ceo ulaz.

Saobraćaj je blokiran na jugozapadu Moskve duž Udalcove ulice od Lenjinskog prospekta do ulice Miһaila Pevcova.

U Moskvi su prekinuti signali satelitske navigacije. Mera je povezana sa napadom dronova koji iһ koriste za navođenje. Taksisti i vozači se žale na kvarove GPS-a.

Pet dronova je oboreno iznad Rubljovke, četiri u blizini Moskve, a sistem PVO je obarao bespilotne letelice (UAV) i u oblasti Nove Rige.

Ranije ujutru 30. maja, dron se srušio na 25-spratnu zgradu u Moskvi u novomoskovskoj oblasti. Prema preliminarnim informacijama, povređeniһ nije bilo.