31.05.2023.

14:30

Foto: Image by Jeremy Zhu from Pixabay

Planeta

UŽAS! DETE OD DVE GODINE OSUĐENO NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Drakonska kazna za mališana šokirala planetu, cela porodica završila u zatvoru!

Cela porodica dvogodišnjaka takođe je u zatvoru, kako se navodi, a dete nikad neće videti život van zatvorskih zidova nakon donošenja presude, piše metro.co.uk. To je jedan od mnogih ekstremnih slučajeva izloženih u novom izveštaju o međunarodnoj verskoj slobodi američkog Stejt departmenta.

Opisujući postupanje sa malim detetom, u izveštaju se navodi: "Jedan slučaj je uključivao hapšenje porodice 2009. godine na osnovu njihove verske prakse i posedovanja Biblije. Cela porodica, uključujući i dvogodišnje dete, osuđena je na doživotnu kaznu zatvora u političkim zatvorskim logorima", navodi se.

Kako piše metro.co.uk. hrišćani su uslove u tim logorima opisali kao "strašne". Prema pisanju stranog medija, mnogi su pogubljeni zbog svoje vere. Među onima koji su platili životom bila je i jedna žena i njeno unuče koje je vod ubio 2011. godine.

Uznemirujuću sliku hrišćanskog života u Severnoj Koreji dao je izveštaj, koji rezimira nalaze različitih nevladinih organizacija (NVO), grupa za ljudska prava i UN. U njemu se navodi jedna procena da je do 70.000 hrišćana zatvoreno zbog svoje vere pod režimom Kim Džong-una, od mogućih 400.000 stanovnika.

Severna Koreja tvrdi da svom narodu garantuje versku slobodu u svom ustavu, pozivajući se na crkve koje je izgradila u Pjongjangu kao dokaz. Međutim, u novom izveštaju se kaže da ove crkve deluju samo kao "izložbe za strance", citirajući svedočenje jednog prebega koji je rekao da bi ljudi mogli biti uhapšeni zato što se predugo zadržavaju izvan crkava i slušaju muziku iznutra, ili čak dosledno prolaze pored njih.