31.05.2023.

16:44

Foto: twitter.com/printscreen

Planeta

BAJDEN OPTUŽEN ZA SILOVANJE! Američki predsednik se*sualno napastvovao svoju pomoćnicu?! Rid spas pronašla u Moskvi, zatražila državljanstvo

Obraćajući se ruskoj državnoj novinskoj agenciji, ona je rekla da se oseća sigurno u zemlji i da želi da ostane.

Rid je tvrdila da ju je Bajden napao dok je radila u njegovoj kongresnoj kancelariji 1993. godine, što je on oštro negirao.

- To se nikada nije dogodilo - rekao je aktuelni predsednik SAD. Rid je radila kao Bajdenov pomoćnik dok je bio senator Delavera, piše Bi-Bi-Si.

Dospela je na naslovne strane 2020., dok je bila u toku njegova predsednička kampanja, kada je tvrdila da ju je napao u hodniku Kapitol Hila. Optužila ga je da ju je pribio uza zid i stavio ruke ispod njene košulje i suknje. „Kada sam izašao iz aviona u Moskvi, prvi put posle veoma dugo vremena osećao sam se bezbedno, saslušano i poštovano“, naglasio je Rid u intervjuu za Sputnjik.

"Obećavam da ću biti dobar građanin"

Rekla je da je napustila SAD nakon što joj je republikanski političar rekao da je u fizičkoj opasnosti. (Želela bih) da podnesem zahtev za državljanstvo u Rusiji, od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina... Obećavam da ću biti dobar građanin“, napomenula je ona i dodala da se nada da će zadržati američko državljanstvo.

Rid je bila jedna od nekoliko žena koje su se javile 2019. i 2020. da optuže Bajdena za neprikladno dodirivanje, grljenje ili ljubljenje. Ona je rekla da je uložila žalbu, iako nije pronađena evidencija o tome i da je nejasno da li je njena tvrdnja zvanično istražena. Bajdenov portparol je rekao da veruje da žene "imaju pravo da budu saslušane", ali da se navodni incident "apsolutno nije dogodio".