01.06.2023.

17:10

Foto: Reuters

Planeta

VAGNER POSTAJE BRUTALNA SILA, IMAĆE OSETNO VEĆI BROJ LJUDI, ALI I SMRTONOSNIJA ORUŽJA! Putin će im poveriti ključne operacije!

Navela je i da će u „Vagneru" biti nove jedinice i imati osetno veći brojni sastav.

jni analitičar Jurij Podoljaka kaže da će, po njegovim saznanjima, Vagnerovci u daljem toku operacija igrati važnu ulogu.

- Verovatno će se dosta brzo ponovo uključiti u borbe jer kijevski režima ima pred sobom samo mesec ili dva da pokuša sa svojom kontraofanzivom. Ako za to vreme ne krene i nešto postigne - za njega se žprozor mogućnostiž može potpuno zatvoriti - ističe on.

Osnivač i šef „Vagnera" Jevgenij Prigožin pokušao je da odgovori gde je po njemu poenta eskalacije sukoba koju dozvoljava Zapad, kako misli da će se sukob završiti, ali i kako će se ponovo rukovati na samitima i uspostavljati trgovinu i odnose sa onima koji šalju oružje i uvode sankcije stanovnicima Rusije?
         
-Verujem da će se uskoro približiti tačka eskalacije sukoba koju Zapad sebi dozvoljava, a to će već biti ozbiljan sukob punog formata u kome ćemo, ako analiziramo kako se sada stvari odvijaju, morati da se branimo - istakao je Prigožin.

On smatra i da se sukob se, ako se analizira trenutno stanje stvari, sigurno neće završiti zauzimanjem Kijeva.
         
Inetresantno je i njegovo razmišljanje da se Rusi još dugo neće morati da se na samitima rukovati sa ostalima jer će biti Severna Koreja. 

- Po životnom standardu, naravno, bićemo za višestruko iznad, jer na našoj teritoriji imamo sve što nam treba. Spremamo se za težak i dug rat... Rusija se mora poštovati, ko ne bude poštovao dobijaće u zadnjicu. Gde u tome naša vojska ne uspe, Vagner će to učiniti - jasan je Prigožin.
         
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je, inače, da je Velika Britanija bila i ostala večiti neprijatelj Rusije.
         
- London, naglasio je, podržavajući Ukrajinu i snabdevajući je oružjem zapravo vodi neobjavljeni rat protiv Moskve, što znači da se svaka britanska ličnost može smatrati legitimnom vojnom metom - jasan je Medvedev.