02.06.2023.

08:45

Foto: EPA

Planeta

TRAMP NEMILOSRDAN! AKO POBEDI, NA NJIH ŠALJE VOJSKU! Bivši predsednik SAD preti radikalnim akcijama! "Narediću da ih razbiju..."

Tramp je naveo da njegov plan uključuje uvođenje smrtne kazne za osuđene dilere droge i trgovce ljudima, uvođenje potpunog pomorskog embarga na narko kartele i slanje američke vojske u borbu protiv kartela.

On je istakao da će "zahtevati punu saradnju susednih vlada" na razbijanju mreža krijumčarenja droga u Južnoj i Centralnoj Americi.

Pored toga, kazao je da će narediti američkim federalnim organima za sprovođenje zakona da razbiju bande i organizovane ulične kriminalne organizacije, koje drogu prodaju lokalcima.

Tramp je kritikovao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena zato što nije obezbedio američku granicu sa Meksikom, "čime je omogućio nesmetan protok droge".

Naglasio je da "mora da osvoji predsedničku funkciju naredne godine", jer će, u suprotnom, SAD pod Bajdenovom administracijom i demokratama "ići u pakao".

Američka Agencija za borbu protiv narkotika prošle godine je zaplenila više od 379 miliona doza fentanila, što je dovoljno da ubije sve stanovnike SAD. Oko 70.000 Amerikanaca umre od predoziranja opijatima svake godine, a ta brojka je u porastu od početka devedesetih godina prošlog veka.