06.06.2023.

16:35

Foto: Printscreen Telegram

Planeta

(VIDEO) KAO DA JE 1945. GODINA! RUSI MASOVNO PRŽE NEMAČKE TENKOVE! NATO oklopna vozila nestala u plamenu tokom kontraofanzive Kijeva!

Ministarstvo odbrane prikazalo je snimak rada borbenih helikoptera u pravcu Južnog Donjecka. Agencija tvrdi da video sadrži uništavanje tenkova Leopard.

Na snimku se može videti kako ruski helikopteri „Aligator“ Ka-52 i „Noćni lovci“ Mi-28 grupe „Istok“ uništavaju oklopna vozila NATO-a koja napreduju na Zaporoškom frontu.

Ruska operativno-taktička, jurišna i vojna avijacija zadala je mnogo udaraca neprijatelju, a upotrebljeno je više 50 protivoklopnih vođenih projektila, pišu ruski ratni dopisnici.

Podsetimo, Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu danas je izjavio da je ruska vojska zaustavila pokušaj dugonajavljivane ukrajinske ofanzive.

- Tokom jučerašnjeg napada, Oružane snage Ukrajine izgubile su 1.600 vojnika, 28 tenkova, od kojih su osam "leopardi" i tri tenka na točkovima AMKS-10. Uništeno je i 136 jedinica druge vojne tehnike, od kojih je 79 došlo iz inostranstva - rekao je on.