08.06.2023.

20:44 >> 20:49

Foto: Pixabay

Planeta

OTAC GLEDAO KAKO MU AJKULA PROŽDIRE SINA! Ovo je Rus koji je nastradao u čeljustima morske nemani u Hurgadi (FOTO)

Popov, navodno ima  23 godine, i nedadno se preselio sa ocem u ovo letovalište.

Na snimku koji je pojavio, vidi se kako mladić dok je u čeljustima ajkule, doziva oca. On je očajnički vikao: „Tata, tata“. Pre nego što je ajkula krenula u napad, ona je kružila oko nesrećnog Vladimira.

Na užasnom snimku u kome ajkula proždire mladića, jedan svedoč urla.

- Ajkula sada jede njegove ostatke. Eno je, jede njegove ostatke - govori muškarac.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je smrt jednog građanina od napada ajkule. Neimenovana ruska turistkinja je rekla: „Spasioci su reagovali veoma brzo. Odmah sam osetio da je to ajkula.

Ruskim turistima je rečeno da budu na oprezu u popularnom odmaralištu i da se pridržavaju uputstava i zabrana hotelskog osoblja.

Informer

U julu prošle godine, 68-godišnja Austrijanka Elizabet Zauer napadnuta je pred užasnutim posmatračima - 15 minuta nakon što su gosti koji govore engleski upozorili egipatske spasioce na ajkule. Njihova upozorenja su bila ismejana.

Smatra se da je druga žena – identifikovana samo kao državljanka Rumunije u 40-im godinama – ubijena u sličnom napadu samo 650 stopa od mesta gde je Elizbet izdahnula, a njeni teško izobličeni ostaci pronađeni su istog dana na obližnjem grebenu.

Elizabet je izgubila ruku i nogu u napadu koji je snimljen na filmu, dok su posmatrači pokušavali da odvuku pažnju ajkule i odvedu je na sigurno.

Ona je uz pomoć peraja stigla do obale, ali je ubrzo umrla.

Tadašnji izveštaji - novinske agencije AFP i austrijskih novinskih kuća - ukazivali su na napad koji je počinila ajkula Mako, dok su lokalni egipatski listovi tu životinju nazvali kao okeanska beloperka ajkula.