10.06.2023.

22:45 >> 13:12

Foto: Tanjug/AP

Planeta

UNIŠTENE KOLONE NATO I OKLOPNE TEHNIKE VSU! IDIOTI IZGUBILI I TIH 30 TENKOVA! PAKAO NA ZAPOROŠKOM PRAVCU, SILNA VOJSKA KREĆE NA RUSE

Kontranapad očima VSU: Uništenje kolone NATO opreme

Na društvenim mrežama pojavio se snimak uništenja kolone Oružanih snaga Ukrajine tokom ofanzive na Zaporoškom frontu.

U 2 minuta dat je snimak borbe od mesta gde je uništeno i nokautirano brdo nove opreme SAD i NATO - Bredli i Leopard.

Jedno američko borbeno vozilo pešadije eksplodira pravo u kadru. Napadači (a zatim i begunci) imaju blagu demoralizaciju uz kršenje kontrole. Boriti se bez komunikacije i sa potisnutim GPS-om na Zapadu nisu učili.

Eliminisano 10 odsto Bredlija VSU

Ukupno se ispostavilo da su Oružane snage Ukrajine u kratkom vremenskom periodu izgubile do 13 uništenih, oštećenih i napuštenih borbenih vozila pešadije Bredli, što je oko 1/10 onih koji su im do sada bili predati (ukupno 109).

Mesto gde je uništen najveći broj američke tehnike predate VSU nalazi se u rukama ruske vojske.

 

POGLEDAJTE – Novi snimci uništene oklopne tehnike VSU (VIDEO)

Još jedna panorama poražene kolone Oružanih snaga Ukrajine sa grobljem oklopnih vozila zapadne proizvodnje. Najmanje tri M2A2 ODS Bredlija su potpuno izgorela i čak ni teoretski nisu mogla da budu evakuisana u pozadinu radi popravke.

Kako piše kanal “Vojni informator”, bez prisustva minskih koča i instalacija za deminiranje (NIVO), ovakvi izleti na minska polja će se završiti na isti način. Međutim, ni jedno ni drugo danas “nisu lek za sve probleme”.

Glavni problem sredstava za deminiranje je relativno mala širina i dubina prolaza, nedovoljna za formiranje bezbednog koridora za prolaz oklopnih vozila. Tipičan je i za sovjetski UR-77 i za zapadne modele, poput M58 MICLIC.

Istovremeno, nedostatak minskih koča je njihova impresivna masa, koja može dostići čak 8 tona. Time se u velikoj meri smanjuje brzina tenkova i njihova manevarska sposobnost, usled čega je cela kolona prinuđena da se kreće znatno sporije i postaje lakša meta za avione, artiljeriju i protivoklopne sisteme.

Dakle, pitanje prevazilaženja minskih polja tokom ofanzive danas je veoma aktuelno kako za Oružane snage Ruske Federacije i Oružane snage Ukrajine, tako i za bilo koju čak i najnapredniju drugu vojsku na svetu. U ovom trenutku, praktično niko nema efikasna sredstva za deminiranje.

Informer

Ruska vojska odbila novi pokušaj ofanzive Kijeva u Zaporoškoj oblasti

Ruska vojska odbila je tokom protekle noći novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, južno od grada Orehova, saopštio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

- Praktično cele noći južno od grada Orehov trajale su žestoke borbe. Ofanziva ukrajinske vojske je zaustavljena. Napad je odbijen. Protivnik se povukao i pretrpeo nemerljive gubitke - rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage tokom noćnog napada nisu uspele da postignu nikakve rezultate.

 

BUGARI VIDE ŠTA SE SPREMA, PODMUKLI SCENARIO AMERIKE GURA IH U PAKAO: NATO SE NEĆE MEŠATI KAD RUSI POČNU DA NAS UBIJAJU!

 

Ukrajinci žestoko krenuli u Zaporoškoj oblasti!

Ruske snage odbijaju novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, izjavio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

"Oružane snage Ukrajine krenule su u novu noćnu ofanzivu. Naši vojnici ih dočekuju s karakterističnim vrelim i burnim ruskim gostoprimstvom“, napisao je Rogov na telegram-kanalu.

Prema njegovim rečima, kretanju ukrajinske vojske prethodilo je moćno granatiranje iz teških vidova naoružanja. Protivnik je prvo izveo artiljerijski napad, a zatim je počeo da prebacuje oklopnu tehniku i ljudstvo na liniju borbenog kontakta radi novog juriša.

"Sve ukazuje na to da če glavni posao danas biti u oblasti naselja Rabotino u Orehovskom rejonu Zaporoške oblasti“, naglasio je Rogov.

Rusi: Ukrajinci gađali evakuacioni punkt!

Oružane snage Ukrajine pucale su na privremene smeštajne punktove u Hersonskoj oblasti, jedna žena je poginula, navodi se na Telegram kanalu vršioca dužnosti guvernera Vladimira Salda.

"Oko 5 sati ujutru, ratni zločinci su nastavili da udaraju na privremeni smeštaj ljudi na Arabatskoj prevlaci. Pretpostavlja se da su britanski projektili "storm šedou" ("olujne senke"). Za sada je izvesno da je jedna žena stradala", napisao je Saldo.

Ukrajinska Južna komanda: Ubijene tri osobe u ruskom napadu dronovima na Odesu

Južna komanda ukrajinske vojske saopštila je danas da su u ranim jutarnjim časovima ubijene tri osobe, a najmanje 10 je povređeno u ruskom napadu dronovima na oblast Odesu.

Komanda dodaje da su ruske snage koristile iranski dron "šahid" kako bi napali taj region, a sve bespilotne letelice su uništene, preneo je "Kijev independent".

Delovi pogođenih dronova zahvatili su soliter, zbog čega je izbio požar koji su vatrogasci ugasili.
Štete je bilo i na okolnim zgradama.

Vojna administracija oblasti Sumi, na severoistoku Ukrajine, takođe je danas objavila da su ruske snage granatirale sedam zajednica u toj oblasti i da je ranjena jedna osoba.