12.06.2023.

11:43

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) BERLUSKONI NIJE MOGAO BEZ "BUNGA-BUNGA" ŽURKI! Zbog njih je završio na sudu, mediji su ga razapinjali, pala je Vlada...

Posetioci "bunga-bunga" žurki bile su mnoge poznate ličnosti i političari! Žurke su, makar, prema svedočenju, učesnika bile brutalne i pikantne! 

Manekenka Iman Fadil posvedočila je da je prilikom jedne od žurki videla kako se žene obučene u kostime časnih sestara i policajki skidaju za Berluskonija i njegove prijatelje.

- Prilikom prvog dolaska u vilu dobila sam 2.000 evra u gotovini lično od Berluskonija, koji je tada rekao: 'Bez uvrede'.

Fadil je ispričala da je te noći videla dve mlade žene u "crnim tunikama, sa belim velovima i krstovima" kako zavodljivo plešu pred Berluskonijem, skidajući jedan po jedan komad odeće".

Jedna od njih je bila Nikol Mineti, bivša zubarka kod koje je Berluskoni nameštao vilicu nakon napada, u decembru 2009. Mineti je potom postala predstavnica Berluskonijeve stranke u Savetu za regiju Lombardija.

Berluskoni je, podsetimo, bio optužen i da je platio 24 osobe, uglavnom mlade goste na njegovim Bunga Bunga zabavama, da lažno svedoče na suđenju i kažu da nije platio seks sa 17-godišnjom marokanskom plesačicom iz noćnog kluba.

U prvostepenoj presudi koja je pročitana na sudu, sudija je rekao da nema dovoljno dokaza. I apelacioni sud je presudio da, iako je platio tinejdžerki za seks, nije bilo dokaza da je znao da je maloletna. I Ostalih 28 saoptuženih su svi oslobođeni.

Skandal oko "Bunga Bunga" žurki doprineo je Berluskonijevom padu sa mestu premijera 2011. što je označilo kraj njegove četvrte vlade.

Bunga-bunga je krenula 2010!

Termin „bunga-bunga" nastao je 2010. kad je Berluskoni optužen da je imao seks s maloletnom prostitutkom, što je došlo i do suda, na kome se Italijan branio rečima da nije znao da je prostitutka maloletna.
Berluskoni (86) je tada negirao optužbe i rekao da je žrtva višegodišnje zavere sudija da ga proteraju iz politike.