13.06.2023.

13:20

Foto: Printskrin Tviter

Planeta

ŠOK U BELOJ KUĆI, BAJDEN NIJE ZNAO ŠTA GA SNAŠLO! Pozirala s predsednikom, pa skinula brus... i to nije bilo sve! Snimak ispred Bele kuće obilazi svet! (VIDEO)

 

Montoja je upoznala predsednika i prvu damu - pre nego što je skinula haljinu i golih grudi prodefilovala Južnim travnjakom. 

'Jesmo li u toplesu u Beloj kući?!' kaže osoba koja snima video, dok Montoja rukama trese grudi i smeje se. 

Montoja je u ponedeljak podelila montirani video sa svojih 103.000 pratilaca na Instagramu, a viđena je kako pleše uz di-džeja i u "upečatljivim" pozama ispred znamenitosti kao što su spomenik Džordžu Vašingtonu i Trumanov balkon Bele kuće.

Montoja se sastala i sa Džil Bajden i pokušala da napravi selfi sa predsednikom Bajdenom. Tokom susreta sa predsednikom, poručila je: 'Trans prava su ljudska prava.'  

Mesec ponosa obeležava se ove godine nakon što su kongresmeni predstavili najmanje 525 zakona i usvojili 78 zakona koji ukidaju LGBTQ prava, prema podacima Kampanje za ljudska prava, grupacije koja se zalaže za prava lezbejki, homoseksualaca, biseksualaca, transrodnih i za kvir prava.

U američkoj državi Floridi guverner Ron Desantis potpisao je nedavno zakon kojim se zabranjuje medicinska nega koja afirmiše rod, kao što je primena blokatora puberteta ili hormonska terapija za transrodne mlade. 

Federalni sudija je ranije ove sedmice privremeno blokirao delove zakona koji je Desantis potpisao neposredno pre nego što je objavio da se kandiduje za predsednika.