14.06.2023.

07:04

Foto: Tanjug/AP

Planeta

VAGNER UDARA NA ŠOJGUA! STRAVIČAN NAPAD SA CRNOG MORA, 4 "KALIBRA" POGODILA ODESU! Ruski helikopteri u noćnom naletu uništili položaje Kijeva u pravcu Kupjanskog!

Kijev: Šestoro stradalo u napadu na Odesu i region Donjecka!

U ruskom napadu na crnomorsku luku Odesa i region Donjecka tokom noći pogođeni su civilni objekti, a najmanje šest osoba je poginulo, saopštile su ukrajinske vlasti.

Rusija je lansirala četiri krstareće rakete na grad Odesu, saopštila je Južna komanda Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Rojters. Vojska je ranije saopštila da su dve rakete uništene pre nego što su pogodile svoje ciljeve.

Kalibri pogodili Odesu, šestoro povređeno

Četiri rakete "kalibar" iz pravca Crnog mora pogodile su Odesu noćas, saopštila je ukrajinsjka operativna komanda Jug.

Kao rezultat vazdušnog udara, u eksploziji su oštećeni poslovni centar, obrazovna ustanova, stambeni kompleks, restoran brze hrane i prodavnice. Povređeno je šest osoba.

Raketa je pogodila i magacin jednog od trgovinskih lanaca, gde su tri osobe poginule, a sedam povređeno. Ruševine se raščišćavaju.

Helikopteri Ka-52 i Mi-28 uništili ukrajinske položaje i naoružanje

Helikopteri ruske grupe "Zapad" naneli su osam udara po položajima ukrajinske vojske u pravcu Kupjanskog, rekao je za RIA Novosti šef pres-centra grupe "Zapad" Sergej Zibinski.

- U toku borbenih dejstava u sektoru Kupjanska, posade jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-28 grupe trupa "Zapad" nanele su osam udara na privremene punktove, nagomilanoi ljudstvo, naoružanje i vojnu opremu 14. mehanizovane brigade i 103-e i odvojene brigade teritorijalne odbrane - rekao je on.

Artiljerija grupe "Zapad" osujetila je tri pokušaja rotacije ukrajinskih jedinica u oblasti naselja Molčanovo, Novomlinsk i Kislovka.

Tokom kontrabaterijske borbe u rejonu naselja Zapadno, vatra haubice D-30 pod komandom mlađeg vodnika Alekseja Zajceva pogodila je posadu neprijateljskog minobacača, dodao je Zibinski.