15.06.2023.

16:59

Foto: Printskrin

Planeta

BOLESNO DO KRAJNJIH GRANICA! Stanovnici Kijeva traže da bude podignut spomenik ajkuli koja je ubila Rusa u Hurgadi?!

Prema navodima sa portala uprave grade Kijeva, peticiju je 12. juna pokrenuo Miroslav Ivanovič Latik, koji je dosad uspeo da prikupi 3.054 potpisa. Da bi vlada Kijeva, na čijem je čelu bivši bokserski šampion Vitallij Kličko, razmatrala zahtev iz peticije potrebno je 6.000 potpisa. Oni moraju biti prikupljeni u periodu od dva meseca, mada sudeći po tome koliko je ljudi već potpisalo dokument, neće biti potrebno više od nedelju dana.

Informer

"Podizanje spomenika-fontane u obliku ajkule na jednom od trgova u istorijskom centru grada ili na nasipu (reke Dnjepar). Tema spomenika je ovekovečenje ajkule-borca protiv Rusa, koje će biti od kulturne, istorijske i ideološke vrednosti za grad i celu zemlju", piše u objašnjenju peticije. 

Prikupljanje potpisa za ovaj spomenik pokrenuto je nakon što je mladi Rus tragično stradao pred očima svog oca. Mladića je ajkula napala dok se kupao u Crvenom moru u jednom rizortu u Hurgadi. Ajkula je kasnije uhvaćena i ubijena, a lokalni mediji su javili da će predator biti mumificiran.