15.06.2023.

20:12

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Gradonačelnik Majamija objavio kandidaturu za predsednika SAD

Suarez, 45, objavio je video za svoju kampanju pod nazivom Trčim, na kojem se vidi kako trči po gradu. U intervjuu za ABC Good Morning America, on je svoju viziju nazvao „promenom generacija“.

Suarez ima turbulentne odnose i sa Trampom i sa DeSantisom

Kubanski Amerikanac je odgovoran za tehnološki procvat Majamija. On je jedini kandidat iz Španije među republikanskim kandidatima i treći kandidat sa Floride, uz bivšeg predsednika Trampa i guvernera Floride Rona DeSantisa.

Suarez je imao turbulentan odnos i sa Trampom i sa DeSantisom. Nije podržao Trampa u njegovoj kandidaturi za reizbor 2020. i bio je veoma kritičan prema nekim DeSantisovim politikama tokom pandemije kovida.

Suarez o Trampovom impičmentu: Razgovor o toj temi nije zdrav za našu zemlju

Na pitanje novinara da prokomentariše optužnicu podignutu protiv Trampa zbog zloupotrebe poverljivih dokumenata, Suarez je odgovorio da se nada da bi njegova kandidatura mogla da doprinese promeni političkog diskursa.

- Razgovaranje o toj temi nije zdravo za našu zemlju. Treba da razgovaramo o stvarima do kojih je Amerikancima stalo, a ne o predsedničkim kandidatima koji su optuženi - rekao je Suarez.

Tokom njegovog mandata, Majami je imao koristi od dolaska tehnoloških kompanija i bogatih investitora u grad, a procvat je doživela i građevinska industrija, što je doprinelo imidžu grada kao vrhunske međunarodne turističke destinacije.