16.06.2023.

07:46

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(FOTO) SNAŽAN TORNADO POGODIO TEKSAS! Troje mrtvih, skoro 100 povređenih, uništeno oko 200 kuća!


Šef vatrogasne službe Peritona Pol Dačer rekao je  za televiziju KAMR-TV da su najmanje tri osobe poginule nakon što je tornado pogodio grad, prenosi CNN. On je saopštio da bi broj povređenih mogao biti oko 100. Povrede se kreću od lakših do teških, a više pacijenata je prebačeno u bolnice, rekao je Dačer, dodajući da je "verovatno uništeno" oko 200 kuća.

Periton u Teksasu, koji broji oko 8.000 stanovnika, ostao je bez struje jer su "objekti isključeni iz bezbednosnih razloga", a ekipe su na licu mesta i procenjuju štetu od tornada koji je pogodio grad  tokom večeri, saopšteno je iz elektroenergetske kompanije.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je grad pogodio tornado, a društvenim mrežama kruže snimci koji pokazuju veliku materijalnu štetu. Prema lokalnim medijima, grad je možda pogodilo više tornada.

Najmanje 30 mobilnih kuća pretrpelo je direktan udar tornada i uništene je ili oštećeno. Guverner Teksasa Greg Abot odobrio je sredstva za reagovanje u vanrednim situacijama za Periton, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera.

Primljeno je više od 185 izveštaja o olujama širom SAD u četvrtak, a do sada je evidentirano sedam tornada, od kojih četiri u Oklahomi, dva u Teksasu i jedan u Mičigenu.