16.06.2023.

21:26

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) ROBERT KENEDI MLAĐI STRAHUJE, CIA ĆE POKUŠATI DA GA UBIJE! Preduzima mere zaštite, ali... Protiv CIA nije mogao ni predesednik DžFK!

- Moram da budem oprezan - rekao je Kenedi Mlađi na pitanje šta će biti ako postane predsednik. 

- Svestan sam toga, znate, svestan sam te opasnosti. Ne živim u strahu od toga - uopšte. Ali nisam glup u vezi s tim, i preduzimam mere predostrožnosti - dodao je on.

Kenedi je govorio o tome da je njegov ujak Džon Ficdžerald Kenedi (DžFK) bio "u ratu" sa vojno-industrijskim kompleksom i tvrdio da su obaveštajne agencije "pokušavale da ga prevare" da pokrene vojne operacije na Kubi i u Vijetnamu.

DžFK je na kraju zaključio da mora da "razbije" CIA "na hiljade komada" i "prospe je u vetar", dodao je Robert Kenedi. 

- DžFK je vrlo rano saznao da je svrha CIA i obaveštajnog aparata da za njih, za vojni industrijski kompleks, stvore stalan tok novih ratova - rekao je Kenedi i dodao da je DžFK uporno govorio da "nije posao Sjedinjenih Država da diktiraju kakve vlade imaju druge zemlje."

- U oktobru 1963. je čuo da su neki od njegovih Zelenih beretki ubijeni... i rekao je da želi spisak ukupnih žrtava iz Vijetnama. Njegov pomoćnik je došao do njega i rekao da je 75 Amerikanaca stradalo. On je rekao da je to previše i potpisao je tog dana direktivu o nacionalnoj bezbednosti kojom se naređuje svim trupama da napuste Vijetnam... prvih hiljadu tokom sledećeg meseca, a zatim i ostatak do početka 1965. a onda je mesec dana kasnije ubijen - ispričao je Robert Kenedi Mlađi.

Kenedi je i ranije govorio da čvrsto veruje da je CIA ubila njegovog oca i strica.