19.06.2023.

11:04

Foto:

Planeta

(VIDEO) NISI OKLEVALI NI SEKUND, ČIM JE PRIMIO SOS POZIV ADMIRAL GORŠKOV JE KRENUO! Ruska mornarica u Mediteranu spasila 68 brodolomnika!


U saopštenju ruskog MO se navodi da je ruska raketna fregata Admiral Gorškov prva primila SOS poziv sa Avalona, "broda tipa jahte" koji je plovio po Sredozemnom moru pod grčkom i nemačkom zastavom, prenosi Rojters.

Posade Gorškova i ruskog vojnog teretnog broda Pižma sprovele su uspešnu operaciju spasavanja i putnici su predati nadležnim medicinskim službama i grčkoj Obalskoj straži na ostrvu Kalimnos, navodi se u saopštenju ali se izostavljaju detalji o putnicima i njihovoj nacionalnosti.

Admiral Gorškov je jedan od najsavremenijih brodova ruske ratne mornarice koji je korišćen, između ostalog za testiranje i gađanje ciljeva hipersoničnim raketnim projektilima, ali nije poznato kakvo je naoružanje bilo na ruskoj raketnoj fregati tokom noćašnjeg incidenta.

Ljudi sa broda Avalon su evakuisani na ruski brod, gde im je ukazana prva pomoć, a potom su prebačeni na ostrvo Kalimnos, prenosi Ria Novosti.