20.06.2023.

07:28 >> 07:29

Foto: mil.gov.ua/reuters/deep state

Planeta

RUSI, SPREMITE SE! UKRAJINCI NAJAVLJUJU NAJVEĆI UDARAC DO SADA! Kijev zatečen žestokom odbranom ruskih snaga, kreću na sve ili ništa!

- Neprijatelj neće lako odustati od svojih pozicija, a mi moramo da se pripremimo za težak duel. U stvari, to se dešava upravo sad - navela je ona na Telegramu, prenosi Rojters.

Dodala je da operacija koja je u toku ima nekoliko ciljeva, te da vojska te zadatke ispunjava.

- Uprkos činjenjici da naše trupe napreduju na jug u nekoliko pravaca, neprijatelj svoje napore koncentriše ka istoku i nastavlja da napreduje tamo. Za neprijatelja je to glavni pravac napada jer agresor ne odustaje od cilja da dođe do granice Donjecke i Luganske oblasti - navela je Malijar.

Podsetimo, početkom juna 2023, godine, Ukrajina je pokrenula značajnu kontraofanzivu protiv ruskih snaga koje su zauzele njenu teritoriju tako što je suštinski probila linije fronta na nekoliko mesta. Ovi napori su učinjeni u nekoliko pravaca, uključujući Donjecku i Zaporošku oblast.

Ukrajina je ostvarila postepeni napredak, fokusirajući se na južne frontove, boreći se sa dobro uspostavljenom ruskom odbranom. Kontraofanziva se smatra ključnim momentom u ratu, a njen ishod odlučuje da li će Ukrajina nastaviti da dobija snažnu zapadnu vojnu podršku ili ne.