20.06.2023.

18:00

Foto: Printskrin Telegram

Planeta

RUSIJA SLAVI HEROJA ANDREJA KRAVCOVA! Prvi je na ukrajinskom frontu uništio nemački "leopard", danas mu je uručena nagrada od milion rubalja! (VIDEO)


"U Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za visoke medicinske tehnologije u Višnjevskom, ruski vojnik Andrej Kravcov, koji je uništio tenk "leopard" tokom bitke, nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od milion rubalja (oko 11.000 evra, prim.prev.)'', navodi se u saopštenju.

Kako prenosi RIA agencija, nagradu je Kravcovu uručio senator iz Novosibirske oblasti Aleksandar Karelin.

- Ove divne nagrade za one koji nanose opipljivu štetu neprijatelju su plus za ono što država radi. To je plus - poručio je Karelin.

Kravcov, pomoćnik bacača granata, opisao je trenutak koji ga je učinio herojem u Rusiji:

- Uzeo sam bacač granata i naciljao oklopno vozilo koje je išlo na nas. Tek u bolnici sam saznao da se radi o nemačkom "leopardu" - rekao je Kravcov.

Agencija navodi da je nagrada uvedena na inicijativu udruženja preduzetnika ''Briga za Sibir'', i da je, kako se navodi, cilj nagrade da ''dodatno podstakne učesnike rata za uništavanje teške vojne opreme iz zemalja NATO''.

Ministarstvo odbrane RF saopštilo je prošle nedelje da je isplatilo pojedinačne bonuse za više od 10.000 ruskih vojnika od početka rata u Ukrajini za uništavanje ili zaplenu ukrajinske ili zapadne opreme. Rečeno je da je cena 100.000 rubalja za tenk i 300.000 rubalja za avion.