23.06.2023.

00:15

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

Planeta

MASK ZAKAZAO ZAKERBERGU BORBU U RINGU! Meč bi mogao da bude održan u "Vegas oktagonu"! KLADIONICE NA NOGAMA?!

Mask je, naime, juče na svojoj društvenoj mreži ismejao Zakerbergovu kompaniju "Meta", koja pokušava da pokrene platformu za mikroblogovanje, a koja će biti konkurencija Tviteru.

- Siguran sam da Zemlja jedva čeka da bude isključivo pod Zakerbergovom šapom bez drugih opcija - napisao je Mask na Tviteru.

On je zatim predložio "borbu u kavezu" s vlasnikom Fejbsuka, "ako je i on za to". Zakerberg je odgovorio na Instagramu, napisavši: "Pošalji mi lokaciju", a Mask je naveo: "Vegas oktagon".

Ukoliko se ovaj meč zaista dogodi, šef Fejsbuka je u velikoj prednosti u odnosu na Maska. Zakerberg je, naime, počeo da trenira brazilski džiju-džicu tokom pandemije koronavirusa, a čak je počeo i da se takmiči. Prošlog meseca je odneo prvu pobedu, i to na lokalnom turniru u Kaliforniji.

S druge strane, Ilon Mask, prema sopstvenom priznanju, ima višak kilograma i stalno traži načine da ih se reši. Nije ni upola dobroj formi kao Zakerberg.

Velika je verovatnoća, ipak, da se meč neće dogoditi. Mask je u više navrata priznao da je svojim tvitovima "sam sebi pucao u nogu", te se pretpostavlja da će pokušati da se izvuče iz zakazane tuče.