25.06.2023.

09:22

Foto: Tanjug/AP

Planeta

KIJEV SE DŽABE RADOVAO! PRIGOŽIN JE SADA JOŠ VEĆA PRETNJA PO UKRAJINU?! Skaj njuz: Vođa Vagnera dobija novi zadatak odlaskom u Belorusiju!

Ona tvrdi je da je Vladimir Putin blago anektirao Belorusiju, a Aleksandar Lukašenko, koji je nedavno bio jako bolestan, je pod njegovom kontrolom.

Još nije jasno šta se dogodilo

- Još uvek ima mnogo pitanja koja se trebaju postaviti o tome šta se dogodilo u poslednja 24 sata, ali ne mislim da je Ukrajini baš ugodno to što će Prigožin sada biti moćan čovek u Belorusiji ako mu Lukašenko to dopusti - ili , recimo to tako, ako mu Putin to dopusti. Mislim da nismo vidjeli sve od Jevgenija Prigožina, on je sada na vrlo važnom mestu za Rusiju - rekla je Magnaj.

No, dodala je kako Vladimir Putin zaista izgleda veoma slabo jer je Vagneru dao slobodnu propusnicu nakon što ih je javno optužio za izdaju.

- Čini se da je sve prebrzo rešeno da bi bilo istinito - dodala  je ona.

Da li je Lukašenko stvarno 20 godina prijatelj sa Prigožinom?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da je pregovarao o primirju s Prigožinom kojeg lično poznaje 20-ak godina, na čemu mu je Moskva zahvalila.

- Takođe ne verujem nužno da je Lukašenko stari prijatelj sa Prigožinom 20 godina, kao što se sugerišu iz Belorusije i iz Rusije - rekla je Magnaj.