25.06.2023.

09:46

Foto: EPA Images, Tanjug/AP

Planeta

ŠOK OTKRIĆE AMERIČKIH MEDIJA: CIA ZNALA ŠTA SE SPREMA U RUSIJI! U Vašingtonu nastala opšta panika zbog informacija o planovima Vagnera!

Američke obaveštajne agencije uočile su pre nekoliko dana znakove da se vođa plaćenika Jevgenij Prigožin sprema na pobunu protiv ruskog establišmenta, izveštavaju američki mediji.

Zvaničnici obaveštajnih službi održali su brifinge u Beloj kući, Pentagonu i na Kapitol hilu o potencijalnim nemirima u nuklearno naoružanoj Rusiji, dan pre nego što je pobuna izbila u subotu, pišu američki mediji.

Špijunske agencije su sredinom juna prvi put počele da prate naznake da Prigožin i njegove snage plaćenika nameravaju da krenu protiv ruskog vojnog vodstva.

Njujork tajms je napisao da su informacije do sredine ove sedmice bile čvrste i alarmantne, što je dovelo do velikog broja sastanaka u SAD-u.

Dok su američki obaveštajni zvaničnici otkrivali informacije da Prigožin priprema vojnu akciju, postajali su zabrinuti zbog haosa u zemlji sa moćnim nuklearnim arsenalom.

Američke obaveštajne agencije veruju da je sam Vladimir Putin bio obavešten da Prigožin, nekada blizak saveznik ruskog predsednika, planira pobunu najmanje dan pre nego što se i dogodila.