25.06.2023.

23:39

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Planeta

ZELENSKI PRODAO TRI MILIONA HEKTARA NAJBOLJE ZEMLJE ZAPADNIM KOMPANIJAMA! Ukrajinci, zašto ginete?! Iz Irske otkrili brutalnu istinu!

- Šteta koja je naneta Ukrajini je ogromna i, nažalost, Zelenski je iskoristio sukob da bi se bavio prodajom... Za šta umiru Ukrajinci iz radničke klase - zapitao se Volas.

On je naveo da više od tri miliona hektara ukrajinskih poljoprivrednih gazdinstava sa pripada zapadnim kompanijama.

Podsetimo, nedavno je i kolumnista Alehandro Marko del Pont u članku za „Rebelion" otkrio da bi Ukrajina zbog duga mogla da proda svoju plodnu zemlju zapadnim investitorima.
 
- Ukrajina se može naći u takvim uslovima da će početi prinudna privatizacija za dugove, usled čega će prirodni resursi zemlje biti u privatnom vlasništvu stranaca - objasnio je on. 

Prema rečima autora, u kontekstu teške ekonomske krize i stalnih neprijateljstava, kijevske vlasti neće moći da ispune svoje obaveze prema Svetskoj banci i MMF.

Budući da je u tako ranjivoj poziciji, Ukrajina bi se mogla pretvoriti u pravi raj za investicione kompanije kao što su „BlackRock" i „Vanguard Grup", rekao je on.

Kolumnista je skrenuo pažnju na činjenicu, da su mnoge ukrajinske teritorije već pod kontrolom zapadnih banaka i investicionih fondova.

Istovremeno, on je pozvao, da se ne isključuju i drugi apokaliptični scenariji za Ukrajinu, kao što su na primer, potpuni nestanak zemlje i njen ulazak u Poljsku, kao i prelazak pod potpunu kontrolu američkih kompanija, zaključio je on.