27.06.2023.

22:30

Foto: Reuters/AP/Shutterstock

Planeta

OFICIR BUNDESVERA SAOPŠTIO KIJEVU UŽASNE VESTI! Ako Zapad ovo sprovede, Ukrajina može biti uništena!

Špigl je u ponedeljak izvestio da Berlin priprema dogovor da Ukrajini obezbedi dugotrajnu artiljerijsku municiju, kao i da popuni sopstvene zalihe.

- Snabdevanje visokotehnološkim odbrambenim proizvodima u pravoj količini i za kratko vreme je veoma teška stvar - rekao je Rouz, komentarišući vest o nestašici municije.

On je takođe naglasio da se prvobitni plan za ekonomsko uništenje Rusije pokazao kao gubljenje vremena, s obzirom na jaku rublju, rast ruske ekonomije i činjenicu da je Ruska Federacija uspela da se preorijentiše na zemlje BRIKS-a.

Nemačka ekonomija je u recesiji, Evropa i Nemačka dobili su suprotan efekat – uništavanje sebe kroz ovaj rat“, rekao je ekspert.

Tamo gde je, međutim, Zapad, prema Rouzovim rečima, uspeo, jeste u ekonomskom uništenju Ukrajine podržavajući sadašnji sukob.

- Na inicijativu Zelenskog ponovo su održane konferencije za obnovu Ukrajine, koja se, u međuvremenu, namerno uništava u ekonomskom smislu kako bi se tamo neograničeno ulagala akumulirana sredstva. Uprkos recesiji, u Nemačkoj, na primer, udeo cena raste, a samim tim i potreba za ulaganjem. Ako uništite celu državu, onda se stvaraju odlični uslovi za ulaganj - zaključio je stručnjak.